Reference

 Hotel Wienna - Galaxie, Praha 6 ► Restaurace Vikárka, Praha 1 ► Obecní dům (Plzeňská restaurace), Praha 1  ► Café Bílý koníček, Praha 1 ► Kavárna FIS Caffe, Hradec Králové ► SUBWAYStarbucksObčerstvení v budově O2 Hradec Králové ► A další provozy.... Kompletní referenční listina je ke stažení níže na této straně.


AKCESCHOPNOST V HOTELOVÉM PROVOZU
V hotelu Wienna – Galaxie v Praze-Suchdole skončila v červnu roku 2007 zásadní rekonstrukce. Netýkala se pouze ubytovací části. Na kompletní přestavbu vstupní haly, recepce, restaurace a ostatních přilehlých prostor navázalo vybudování moderního kuchyňského zázemí. Nadčasový design interiéru podporuje celkový koncept efektivního využití všech prostor s minimem krizových zón, které obvykle vznikají při velké koncentraci hostů během snídaní či stravování zájezdových skupin. Tomu je například podřízen i systém výdeje stravy, kdy jedna pracovní síla zároveň doplňuje i připravuje podstatnou část snídaňového menu. Výdejové pulty i zajímavě umístěný lobby bar SIFA jsou zároveň designovým prvkem, který vytváří celkový dojem z prostoru.
Do tohoto konceptu skvěle zapadá i rychlovarná technologie TURBOCHEF. 
Pan Jaroslav Holomek, F & B manager hotelu, stručně a s humorem zdůvodňuje jeden z důvodů nákupu zařízení TURBOCHEF C3: „Murphyho zákony pracují neúprosně. Ve chvíli, kdy šéfkuchař řídí výdej pro dva čtyřicetičlenné zájezdy, přijde společnost hostů na večeři. Pro tento případ nemusím držet dalšího kuchaře, protože s rychlovarnou pecí TURBOCHEF zvládne šéfkuchař v rekordně krátkém čase připravit menu à la carte i v průběhu hromadné expedice.“ 
Šéfkuchařem v hotelu Wienna – Galaxie je pan Martin Kosík. Na otázku, co bylo hlavním důvodem toho, že doporučil investici k nákupu C3, odpověděl: „Nejdříve mě samozřejmě ohromila rychlost přípravy jednotlivých pokrmů. Ale druhou hlavní výhodou je příprava stále stejně kvalitního a čerstvého jídla. I hluboce zamraženou surovinu jsem bez ztráty kvality schopen připravit v rekordně krátkém čase a hlavně ve špičkové kvalitě. TURBOCHEF mi šetří čas a rozšiřuje sortiment.“
 
Martin Kosík,
šéfkuchař hotelu Wienna - Galaxie

JEDINEČNÉ ŘEŠENÍ PRO FAST FOOD
To, že TURBOCHEF – absolutní novinka roku 2007 na českém trhu gastronomickými technologiemi – má své nezastupitelné místo v oblasti rychlého stravování, se můžete přesvědčit v bufetu hradního restaurantu Vikárka na Pražském hradě. Tato provozovna rychlého občerstvení se díky své poloze musí potýkat s mnoha úskalími, se kterými se běžný provozovatel restauračního zařízení asi nesetká. Nemá stálou klientelu, zákazníci, především zahraniční turisté, šetří časem, a tak se skutečný odehrává pouze mezi dvanáctou a patnáctou hodinou. Vzhledem k tomu, že se podnik nachází přímo v srdci památkové rezervace, nesmí používat ani jakékoli prvky na přilákání hostů. Nabídka v minulosti nebyla příliš pestrá. Základní sortiment nápojů a několik druhů vakuově balených sendvičů postupem času nahradily studené toasty a sendviče z vlastní kuchyně. Gastrotechnologie byla zastoupena elektrickou pizzapecí a sendvičovačem. Zákazník, pokud si vybral teplý sendvič, čekal na obsluhu přibližně tři minuty, což v době špičky mnohé odradilo a spokojili se pouze s nákupem nápojů. Také ostatní nabízený sortiment příliš k nákupu nevybízel.
Situace se radikálně změnila s příchodem technologie TURBOCHEF Tornado. „Pouhé dva dny testování nás přesvědčily natolik, že jsme tuto zatím ještě raritu v českých kuchyních zakoupili,“ říká pan Tomáš Bílek, vedoucí restaurantu Vikárka. Díky tomu se také sortiment rychlého občerstvení značně změnil. Různé varianty stále čerstvých toastů a sendvičů jsou bleskově připravovány ve vysoké kvalitě. Ve vrcholu letní sezony TURBOCHEF Tornado obsluhují bez problémů brigádníci, jimž stačí jednoduché proškolení v obsluze naprogramovaného přístroje.
 
Tomáš Bílek,
vedoucí hradního restaurantu Vikárka

OBČERSTVENÍ V BUDOVĚ O2
 

Centrála společnosti O2 v Hradci Králové zajišťuje technickou podporu komunikačního uzlu v regionu. Jeho pracovníci, kterých je zhruba 180, jsou převážně technických profesí a většinu času tráví tzv. v terénu. Vyhodnocením interního průzkumu management zjistil, že o klasickou formu závodního stravování není mezi většinou zaměstnanců zájem. Přesto se vedení snaží zajistit v budově mateřské firmy odpovídající zázemí s možností kvalitního občerstvení.

S panem Vosádkou, který si jako manažer správy budov společnosti vzal daný úkol za svůj, jsem si povídal o zkušenostech, které nabyl při vybudování gastronomického provozu.

„Snaha dopřát našim zaměstnancům možnost kvalitního občerstvení přímo na půdě podniku nás vedla k přestavbě prostor využívaných dříve závodním lékařem,“ začíná pan Vosádka a pokračuje: „Většina našich pracovníků vyjíždí mimo centrálu, a proto jsme zvolili formu rychlého občerstvení nejen pro ně, ale i pro zaměstnance, kteří tráví celou pracovní dobu v budově. Také se zde příležitostně zastavují hosté firmy a účastníci odborných školení. Prostory jsou omezené, a tak jsme pečlivě posuzovali možné technologické řešení v závislosti na výši investice do gastronomického zařízení. Vlastní provoz občerstvení nám pak zajišťuje dodavatelsky Carlos Catering, s. r. o.

 Co vás přivedlo k nákupu technologie Turbochef C3?

„Při vybavování kuchyňského zázemí jsme přemýšleli, jaký sortiment rychlého občerstvení chceme nabízet, a nechtěli jsme se omezit pouze na výrobky studené kuchyně. Turbochef splňoval naše prostorové možnosti, nepotřebuje přívod vody ani odpad, nemuseli jsme řešit odvětrávání a zejména tato technologie nabízí možnost kvalitního zpracování širokého sortimentu potravin v rekordně krátkém času. Zkrátka přesně to, co od rychlého občerstvení očekáváme. Navíc Turbochef C3 nemusí obsluhovat profesionální kuchař.“

Od září letošního roku zde nabízejí opravdu široký sortiment a navíc nečekají se založenýma rukama, až se novinka sama ujme. Provozovatel v těsné spolupráci se zřizovatelem například nechal pro zákazníky připravit nabídková menu, která upozorňují na šíři sortimentu, které tento malý provoz nabízí. Od čerstvých zapékaných baget, přes kuřecí paličky, pizzu, rybí steaky až po grilovaná masa. Sortiment je doplněn nabídkou polévek a tradičními výrobky studené kuchyně. A stále se vymýšlí, jak sortiment zdokonalit, co přinést zaměstnancům nového a jak nejlépe využít možnosti, které Turbochef C3 nabízí.

„Máme velký zájem, aby zde občerstvení fungovalo a zaměstnanci měli dostatečný komfort přímo v budově. Proto úzce spolupracujeme s provozovatelem a společně vymýšlíme, co dále v nabídce zlepšit,“ doplňuje pan Vosádka.

p.Vosádka,

manažer správy budov O2


CAFÉ BÍLÝ KONÍČEK 

Café Bílý koníček v Železné ulici v Praze je součástí Hotelu Bílý koníček na Staroměstském náměstí.

Jedná se o atraktivní prostor s malým gastronomickým zázemím, který v souběžném provozu s kavárnou v historickém srdci Prahy slouží jako místo pro podávání hotelových snídaní.Majitelé zde museli vyřešit přípravu teplého menu jak pro hotelové hosty, tak poskytnout návštěvníkům kavárny nabídku teplého jídla. Zázemí však bylo tak omezené (historický objekt nedovoloval rozsáhlejší vestavbu), že bylo nutné vybrat technologii, která umožní vařit maximální sortiment na minimálním prostoru. Provozovatel byl tedy postaven před nelehkou úlohu, jakou kombinaci gastrotechnologií zvolí, jak bude řešena klimatizace a filtrace vzduchu, způsob uchovávání surovin, jaké bude personální obsazení.

►  „Při poptávce obslužných pultů SIFA u společnosti GAMA HOLDING jsme se dozvěděli o nové technologii Turbochef C3, kterou má tato společnost zabývající se gastrotechnologiemi ve svém portfoliu,“ říká paní Helena Valtrová – zodpovídající za provoz hotelu i kavárny. „Po seznámení s touto unikátní technologií nám ubyly velké starosti s řešením klimatizace prostor, neboť tato pec má vnitřní filtr pohlcující pachy. Nepotřebuje, tak jako konvektomat, přívod vody ani odpad a navíc může být umístěna přímo na obslužném pultu,“ pokračuje paní Valtrová a dodává: „Největším překvapením pro nás ale byla úžasná rychlost, s jakou tento stroj umí připravit široký sortiment kvalitních pokrmů. Pro náš koncept jsme lepší zařízení ani nemohli najít. Na jeho obsluhu nám stačí servírky, které tu ve dvou dvoučlenných směnách obsluhují hotelové snídaně i kavárnu, otevřenou už od osmi hodin ráno. Na začátku jim sice profesionální kuchař sestavil menu a receptury, ale dnes už na Turbochefu C3, který je na daný sortiment naprogramován, pracují samostatně.

Turbochef nám umožňuje připravovat běžné hotelové snídaně včetně speciálního menu na objednávku, rozpékat croissanty, připravovat čerstvé zapečené bagety. V Turbochefu si pečeme roastbeefy do baget, grilujeme minutková masa s hranolky a další. Hosté kavárny tak můžou vybírat po celý den z nabídky teplých jídel. Dokonce tu nabízíme i Chateaubriand, který Turbochef C3 zvládá v krátkém čase od objednání a ve špičkové kvalitě. Na tak malý provoz je to slušná nabídka.“

Personál si za pomoci vakuovacího zařízení chystá jednotlivé porce dopředu a v době špičky má pak přípravu hotového pokrmu zvládnutou do několika minut. Rychlovarná technologie Turbochef v tomto stravovacím konceptu šetří prostor, náklady na vybudování klimatizace, přívodu vody a odpadu. Výrazně zkracuje čas na přípravu jídla a neklade nároky na odbornost personálu. Přitom je zachována vysoká kvalita a široký sortiment nabízených pokrmů.

Helena Valtrová

Managing director Café Bílý koníček